Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Επειδή θεωρούμε ότι ο ατομικός δρόμος, ο ανταγωνισμός και ο κοινωνικός κανιβαλισμός που ο ίδιος προτάσσει για την κοινωνική ανέλιξη ενός ενάντια σε όλους τους άλλους δεν είναι η λύση για την επιβίωση σε μια κοινωνία επισφάλειας και ανεργίας  και ούτε μας εκφράζει ο δικός μας δρόμος είναι συλλογικός και περνά μέσα απ’ τον φοιτητικό μας σύλλογο. Είτε αυτό έχει να κάνει με την φοιτητική μας καθημερινότητα και τα προβλήματα που ανακύπτουν ανα την χρόνια, είτε με τα προβλήματα που θα αντικρίσουμε στο «όχι και τόσο μακρινό» εργασιακό(;) μας μέλλον.
Ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικής Επιστήμης , μέλη του οποίου είμαστε όλοι από τη στιγμή της εγγραφής μας στη σχολή, αποτελεί το όχημα των διεκδικήσεών των φοιτητών του Πολιτικού και την συνισταμένη της έκφρασής τους. Επειδή, όμως, ο φοιτητικός σύλλογος δεν υπάρχει απλά για να υπάρχει αλλά για να συνεδριάζει και να παίρνει αποφάσεις, όντας έτσι ένα ζωντανό σώμα, προκύπτει ο ρόλος της Γενικής Συνέλευσης.

Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτερο όργανο του Φοιτητικού Συλλόγου.
Καλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο (βλ. παρακάτω) ή με συλλογή υπογραφών.
Αποτελεί διαδικασία ανοιχτή και αμεσοδημοκρατική. Όλα τα μέλη του συλλόγου έχουν το δικαίωμα να τοποθετηθούν, να καταθέσουν ψηφίσματα και συνολικά πλαίσια απόφασης της διαδικασίας. Το σώμα, εφόσον υπάρχει απαρτία (που ορίζεται αναλογικά με τους ψηφίσαντες στις φοιτητικές εκλογές), μετά τη συζήτηση, ψηφίζει κι αποφασίζει. Ωφείλει μάλιστα, κατά τη γνώμη μας, και να υλοποιεί το ίδιο τις  αποφάσεις του, ενάντια σε λογικές ανάθεσης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο προκύπτει από τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών και εκτός από το να καλεί σε Γενική Συνέλευση συζητά πάνω σε κείμενα τα οποία μπορούν να κατατεθούν από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη ή φοιτητή. Κάθε φοιτητής μπορεί να παρίσταται και να έχει λόγο και σ’ αυτή τη συλλογική διαδικασία, έτσι ώστε και να μπορεί να παραθέσει τη γνώμη του, αλλά και να γνωρίζει τις απόψεις που διατυπώνονται από τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου