Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

KATΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΚΣ/ΜΑΣ/ΚΝΕ/ΚΚΕ



Την Δευτέρα 14/11 ο σύλλογος πολιτικής επιστήμης κάλεσε εν όψει τις 17 Νοέμβρη γενική συνέλευση με θέμα τις δράσεις που θα εχει ο σύλλογος μας την 17η Νοεμβρη,και μια κουβεντα για τον σύλλογο μας γενικότερα, η οποία όμως δεν έγινε λόγω απάρτιας. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου,μετά απο συνεννόηση αποφασίσαμε,την εξ αναβολής συνεδρίαση της γενικής συνελεύσεως την Τετάρτη 16/11. Ωστόσο πάλι λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας,συνεδρίασε και πάλι το διοικητικο συμβούλιο. Για την ευκολότερη κατανόηση, το διοικητικό συμβούλιο είναι όργανο του συλλόγου που αποτελείται από 7 έδρες, τις οποίες μοιράζονται οι συμμετέχοντες στις εκλογές ανάλογα με τα αποτελέσματα. Οι αποφάσεις του δεν μπορούν να έρθουν σε αντίθεση με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης ούτε να τις υπερβούν. Παρόλα αυτά οι διαδικασίες του είναι ανοιχτές, δηλαδή μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος φοιτητής θέλει. Να σημειώσουμε επιπλέον οτι το ΔΣ του τμήματος μας,λειτουργεί με αντιπροσώπευση των εδρών,δηλαδή κάθε δύναμη έχει βαλει συγκεκριμένα άτομα που θα παρίστανται κάθε φορά.

 Στο ΔΣ,λοιπόν,τις 16/11 εκτός του ψηφίσματος που καταθέσαμε για την παρουσία του συλλόγου μας στην πορεία τις 17 Νοέμβρη,καταθέσαμε και ενα ψήφισμα ακόμα κάτα των εκπροσωπήσεων,γιατί θεωρόυμε ότι στη συγκυρία του σήμερα που η κυβέρνηση περνάει το ένα μέτρο μετά το άλλο και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έρχεται,η λειτουργία του ΔΣ με εκπροσωπήσεις δεν εξυπηρέτει πουθενά. Αντιθέτως υπάρχει πιθανότητα να εμποδίσει το σύλλογο να πάρει κάποιες αποφάσεις το ταχύτερο δυνατό. Για όλα τα παραπάνω λοιπον,προτείναμε την κατάργηση του προσωποπαγούς ΔΣ και την συνέχεια της λειτουργίας του χωρίς εκπροσωπήσεις, δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε δύναμη να χρησιμοποίει τις ψήφους της χωρίς παράλληλα την απαιτούμενη παρουσία όλων των μελών της. 

 Εν συνεχεία λοιπόν των γεγονότων,γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς απο την δύναμη της ΠΚΣ/ΜΑΣ/ΚΝΕ/ΚΚΕ,η οποία γραπτώς αποχώρησε απο το ΔΣ της ημέρας αυτής,αρνούμενη να τοποθετηθεί επί του ψηφίσματος μας,εκφυλίζοντας και παρακωλύοντας τόσο τη διαδίκασια με αυτή της την πράξη οσο και το σύλλογο να πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

 Παρόλα αυτά,δεν εξεπλάγειν καθόλου από αυτή τη συμπεριφορά,είναι γνωστή η μεταστρόφη στα πιστεύω της  ΠΚΣ/ΜΑΣ/ΚΝΕ/ΚΚΕ,και δεν χρειάζεται να παμε πολύ μακριά. Πριν έναν περίπου μήνα,είμασταν και πάλι παρόντες στον εκφυλισμό διαδικασίας,αυτή τη φορά της γενικης συνελεύσεως του τμήματος της κοινωνικής διοίκησης. Έχοντας την αυτοδυναμία των εδρών του διοικητικου συμβουλίου (5 απο τις 7) κάλεσαν σε γενική συνέλευση στην οποία όριστηκε καινούριος τρόπος διεξαγης της ενάντια στο καταστατικό,αφού πρώτα στο κάλεσμα τους αναγράφηκε και το προσωπικο κινητο τηλέφωνο της ‘’προέδρου’’ του ΔΣ. Είναι η ίδια δύναμη,η οποία αρνήθηκε να ‘’προστατεύσει’’ στο-φοιτητικό σύλλογο της Ξάνθης-μέλη αυτού τα οποία στοχοποιήθηκαν με μηνύσεις για την αντιφασιστική/συνδικαλιστική τους δράση,μηνύσεις υποκεινούμενες απο καθήγητη του πανεπιστημίου,ρίχνοντας ετσι τις μάσκες τους. Και τέλος ειναι η ίδια δύναμη που καλεί σε ‘’παρτάκια’’ για ψηφοθυρικούς λόγους σαν μια άλλη ΔΑΠ.  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ 2016! Προτείνει ‘’παρτάκια’’ αλλά αρνείται να βρεθέι δίπλα στο φοιτητικό κίνημα,να αντιληφθεί τα πραγματικά του προβλήματα,παρακωλύοντας και ξεφτυλίζοντας τις διαδικάσιες των φοιτητικών μας συλλόγων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου